Fönsterrenovering

Vi arbetar även med fönsterrenoveringar.
Allt från slitna bågar till byte av karmar till fönstret.
Vi glasar även om fönster i vår verkstad.
När ni renoverar era fönster så kan det även vara en bra ide att fundera på isolerglas till dessa .

Vi nytillverkar även fönster efter måttbeställning.

De flesta fönster är oftast av bra kvalitet, me som det måste så måste man vårda även dessa.
Med tiden blir de gamla och färg och kitt släpper och tätningslister tappar sin funktion.

Att ta tillvara på gamla fönster är en kulturgärning som inte bara förgyller den egna byggnaden utan även medför att hantverket och kunskapen om materialen har chansen att bibehållas för framtiden.
Vad man kallar gamla fönster är fönsterbågar tillverkade innan slutet av 1960-talet då byggindustrin kom igång. Dessa är i allmänhet tillverkade i kärnvirke med traditionella material och metoder och målade med linoljefärg.

I och med industritillverkningen av fönster började sämre virke användas och bågarna målades med andra färgtyper än linoljefärg eller täcktes in av metall eller plast. Under decennierna efter 1970 försämrades kunskaperna om traditionella material och metoder samtidigt som önskan om förnyelse och ”slit och släng”-kulturen växte. Detta innebar att högkvalitativa fönster som endast behövde ny färg och nytt kitt slängdes ut till förmån för lågkvalitativa fönster med endast 30-40-års hållbarhet. Det innebar även att byggnaderna som fick nya fönster förvanskades och fick det även en rejäl tilläggsisolering ledde förvanskningen till att fasaderna blev oigenkännlig.

Verkstad

Tre Snickare
Upplagsvägen 10
117 43  STOCKHOLM

Öppettider

Mån - fre: 07:00 - 16:00

Telefon

Växel: 010-585 31 30
Huvudkontor: 08-556 751 00

Följ oss